Látogatói Szabályzat

logo_mtak-170

LÁTOGATÓI SZABÁLYZAT

Tisztelt Látogató!

Kérjük, az MTA Könyvtár és Információs Központ kiállítótere látogatása során tartsa be az alábbi szabályokat:

RUHATÁR:
A ruhatár használata biztonsági okokból kötelező és ingyenes. Kérjük, szíveskedjen a ruhatárban hagyni csomagját, bármilyen méretű hátizsákját és háti táskáját, esernyőjét és 30×40×20 cm-nél nagyobb méretű oldal- vagy kézitáskáját. A fentieken kívül a kiállítótérbe tilos bevinni palackot, ételt, italt, szúró- és vágóeszközöket, illetve bármit, ami a látogatók és a munkatársak testi épségét, biztonságát, illetve a dokumentumok állapotát veszélyezteti.

FÉNYKÉPEZÉS, VIDEÓZÁS:
Fénykép készítése vaku használata nélkül lehetséges.
A felvételek kizárólag személyes célokra használhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók. Videofelvétel készítése csak az MTA KIK vezetése engedélyével lehetséges.

MOBILTELEFON:
Kérjük, legyen tekintettel másokra: a kiállítóterekben ne zavarja a többi látogatót hangos beszéddel, mobiltelefonját halkítsa le és ne használja beszélgetésre.

DOHÁNYZÁS:
Az MTA Könyvtár és Információs Központ egész területén tilos a dohányzás, elektromos cigaretta használata sem megengedett. Dohányozni az erre kijelölt helyeken, csak az épületen kívül lehetséges.

AKADÁLYMENTESSÉG:
Akadálymentes bejárás lehetséges, a főbejáratnál lévő csengő megnyomásával tud jelezni a portán szolgálatot teljesítő kollégáknak, akik a speciális felvonót üzemeltetik és a mozgássérült látogatóknak segítenek.

CSOPORTOS ÉS CSALÁDI LÁTOGATÁS:
Csoportos látogatás csak a telekikonyvtar.mtak.hu honlapon keresztül előzetes bejelentkezés alapján lehetséges. A csoportvezetőt, kísérő tanárt, illetve szülőt terhel mindennemű felelősség azért, hogy csoportjuk minden tagja betartsa a látogatói szabályzatban foglaltakat.

KÖSZÖNJÜK, HOGY EGYÜTTMŰKÖDIK NEMZETI KINCSEINK MEGŐRZÉSÉBEN!

2019. október 30.